Deze site werkt beter door het toestaan van cookies - Bekijk de details Verberg details Cookies toestaan
Thema's Agenda Inspiratie catalogus Werkplaats
Home

De Gelderse samenleving is sterk in beweging. Op het terrein van zorg en welzijn, jeugd en participatie vinden grote veranderingen plaats. De effecten van decentralisatie en bezuinigingen voor gemeenten, aanbieders en burgers worden meer en meer voelbaar. Dat vraagt om andere samenwerkingsvormen. Tussen gemeenten, organisaties en bedrijven bijvoorbeeld. Maar ook burgers spelen een belangrijke rol. Met vernieuwende initiatieven kunnen de verschillende transities succesvol verlopen. Deze site biedt een platform aan burgers en organisaties die het sociale domein anders willen en kunnen vormgeven. De provincie laat u graag het podium!

Maak kennis met Bea Schouten, de nieuwe gedeputeerde voor Leefbaarheid (Zorg en Welzijn)

Doe mee!
Ga naar de agenda voor interessante bijeenkomsten of meld uw bijeenkomst aan voor onze agenda. Bekijk aansprekende projecten in de inspiratiecatalogus. U kunt ook zelf mooie voorbeelden van vernieuwende samenwerkingsvormen insturen.

Subsidietender Sociaal Profiel 2015.
Tot 22 april 2015 bestond de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen voor 'Sociaal Profiel'. Dit jaar is een recordaantal van 95 aanvragen ingediend, gericht op de thema's 'zorg en gezondheid', 'kwetsbare groepen' en 'actief burgerschap'. De beste projecten worden beloond en de effecten en resultaten daarvan zullen via deze website ontsloten worden. 

Maak jouw maatschappelijk initiatief zichtbaar.
De Provincie Gelderland nodigt u uit om uw maatschappelijke initiatief of sociale onderneming in Gelderland zichtbaar te maken in de MAEXchange! Daarmee maakt u kans op €500,=. Deelname kost 15 minuten en is gratis. Meld u zo snel mogelijk aan en nodig zoveel mogelijk relaties uit om uw initiatief te waarderen en reacties achter te laten in het MAEXchange profiel. Onder de eerste aanmelders wordt tevens een lidmaatschap op Kracht in NL met jaarabonnement op The Optimist verloot. Een jury zal op basis van die waardering bepalen welke 10 initiatieven €500,- krijgen.

’Kom erbij & Praat mee… Gelderland in actie tegen Eenzaamheid’
Op donderdag 2 oktober organiseerde de provincie Gelderland, samen met Sensoor, SBOG, Zorgbelang Gelderland, de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen en Spectrum partner met elan, het congres ‘Kom erbij & Praat mee… Gelderland in actie tegen Eenzaamheid’.

Bekijk hier de VIDEO-IMPRESSIE van het congres én de DIGITALE CONGRESKRANT.